Ons team

Even voorstellen…

Renske Welie is de spil van het bureau. Haar kracht ligt in de overtuiging dat dit werk over mensen gaat, op alle niveaus. Een echte talentenmakelaar, die empathisch en met aanstekelijk enthousiasme voor ieder project het juiste team van zelfstandige creatieven bij elkaar brengt. Elke samenstelling is mogelijk, afhankelijk van de aard van het project – hoe groots of compact ook. En voor ons is zo’n samenwerking altijd weer als werken met collega’s.

We zijn dol op kruisbestuivingen want dat brengt ons op onverwachte plekken en ideeën. Sparren, elkaar prikkelen, wakker houden, verrassen en inspireren, dat houdt het vak boeiend. We meanderen mee met de tijd zonder zomaar in te haken op elke modegril, hype of rage. Nuchter maar ontvankelijk springen we graag in het diepe om tot maatwerk te komen dat relevant is en harten raakt.

Renske-zw

Renske Welie

concept & creatie

Werk

Zonder ‘hart’ geen goed werk. Een opdrachtgever voelt wanneer er ‘hart’ in ons werk zit. En een tevreden opdrachtgever, daar doe ik het voor! Met resultaat dat stevig staat en niet bezwijkt wanneer er een haarscheur ontstaat in een buitenste ring van oppervlakkigheid. Ik werk graag vanuit een doordacht fundament, resulterend in werk dat hout snijdt, fijn is om naar te kijken en het liefst ook nog lang meegaat.

Collega’s

Het team van Buro Welie voelt als collega’s. We vullen elkaar aan en samen kunnen we veel goeds doen. Ieder verstaat z’n vak. We kennen elkaars expertise en weten dat we op elkaar kunnen rekenen. Dat voelt goed!

Verwondering

Verwondering ervaar ik vooral in schoonheid. In esthetische schoonheid, gedrag, karakter, visie, toewijding. In veel gewone en buitengewone dingen en mensen valt me dat op. Dat maakt me blij en geeft me ideeën, energie en daadkracht. Verwondering inspireert. Daarom zijn de begrippen ‘verwondering’ en ‘inspiratie’ voor mij sterk met elkaar verbonden.

Ons team

Florian Metz

webdevelopment

Werk

Sinds 2001 ontwikkel ik websites, webshops, digitale visitekaartjes en apps. In de loop van de jaren heb ik veel technieken zien komen en gaan en zich zien ontwikkelen. De voortdurende verandering en verbetering van het World Wide Web vind ik razend interessant om mee te maken en soms is dit natuurlijk ook spannend. Welke techniek zet zich door, waar staan we over vijf jaar? Naast het technische gedeelte blijft webdevelopment mensenwerk. Je gaat samen met de opdrachtgever werken aan iets moois. Soms heeft de klant nog geen helder beeld van wat hij/zij precies wil. Om dan door het aanbieden van verschillende mogelijkheden tot een resultaat te komen is een prachtig proces en maakt dit werk zo leuk.

Collega’s

Op andermans expertise kunnen vertrouwen, is heel belangrijk voor de samenwerking. Die regels HTML code krijgen pas kracht met een mooi ontwerp of een heldere zin.

 Verwondering

In het begin was er niets. Een idee. Een wens. Door de samenwerking van verschillende personen met verschillende achtergronden ontstaat iets moois, iets wat niemand alleen had kunnen maken of bedenken.

00D_4455_2_zw_teamgenoot

Yvonne Smit

copywriter & storyteller

Werk

Ik wil het wezen van verhalen in woorden vatten, hoe verdiepend, wervend of compact ook. Mijn oren zijn mijn belangrijkste instrumenten en mijn onverwachte vragen kunnen een opdrachtgever ‘verleiden’ tot antwoorden voorbij de oppervlakte. Als een analytica ontleed ik alle informatie en mijn open geest stelt me in staat om inhoud, vorm en context te verweven tot sprekende teksten.

Collega’s

Nooit werk ik alleen, altijd in nauwe samenwerking met de opdrachtgever en als het even kan met de meest uiteenlopende creatieve professionals. Want collectieve energie kan je laten vliegen en zo kunnen wij bijzonder werk creëren: krachtige verhalen in treffende woorden en sprekende beeldtaal, beschikbaar op logische plekken en op het juiste moment, toegankelijk voor iedereen die het aangaat. In de collega’s van Buro Welie vind ik zulke professionals.

Verwondering

‘never trade WONDER for reason’

De eigenschap om me voortdurend te blijven verwonderen vind ik een van mijn grootste kwaliteiten. Gretig absorbeer ik grote en kleine verrassingen. Daarin vind ik wat ik nodig heb om mijn creatieve talenten te blijven voeden en te delen: grote rijkdom.